REDAKTION

Yehya Alazem

Grundare och ansvarig utgivare. Bosatt i München. Civilingenjör i kärnteknik som främst har arbetat inom hantering och slutförvaring av radioaktivt avfall och använt kärnbränsle. Hans stora passion är italiensk opera och i synnerhet Verdi. I övrigt tillbringar Yehya gärna sin tid på golfbanan.

Alexander Husebye

VD på Centrum för Näringslivshistoria. Han skriver regelbundet recensioner i Tidskriften OPERA, därutöver artiklar i Svenskt Biografiskt Lexikon och andra publikationer. Han har även studerat sång för bland annat Helge Brilioth och jobbat som statist under tjugo år på Kungliga Operan. Alexanders stora intresse inom musik är opera och han bevakar mestadels tyskt operaliv.

Per Nylén

Gymnasielärare i historia och svenska samt livslång passionerad skivsamlare. Han har tidigare skrivit för Musik & ljudteknik, OPUS och Västerviks-Tidningen. Han lyssnar helst till opera och orkestermusik. Strauss, Bruckner, Verdi, Wagner och Mozart är några stora favoriter.

Björn Sundkvist

Statstjänsteman med musik som främsta intresse. Har samlat klassisk musik på skiva sedan 70-talet och har en omfattande skivsamling. Favoritmusik är orkestermusik från Haydn och framåt.  Har gjort en del musikprogram för Eskilstuna närradio med fokus på klassisk musik. Har även skrivit skivrecensioner för tidningarna Musik & Ljudteknik samt OPUS.

Staffan Sundkvist

Jurist med mångårig erfarenhet av frågor som rör skatteregler och kultur. Staffan har i den egenskapen arbetat med flera av den klassiska musikens stora artister. Han har också under många år varit ordförande i Svenska Dirigentprisets jury och har ett särskilt intresse för det musikaliska hantverket. Favorittonsättare är Bruckner, Mahler, Robert Schumann och Allan Pettersson.

Anders Wikström

Civilingenjör inom Industriell Ekonomi. Innehaft ett flertal befattningar inom främst byggbransch i svenskt näringsliv. Har ett brinnande intresse för klassiska konserter och skivinspelningar sedan många år. Anders är sedan 2016 ordförande i det nystartade Wilhelm Stenhammarsällskapet.